Vergoeding en info

Voor elk  coachtraject geldt een vast tarief. Vaak is het mogelijk om de kosten (deels) vergoed te krijgen. Op deze pagina lees je daar meer over. 

Ook heb ik hier een aantal linkjes gezet en informatie over de relatie tussen natuur en gezondheid. Omdat succes en plezier in je schoolwerk begint met 'lekker in je vel zitten' en de natuur en de buitenlucht daar een belangrijke rol bij speelt.
Vergoedingsmogelijkheden
In sommige gevallen kunnen de kosten van een coach- en begeleidingstraject vergoed worden. Hieronder in het kort een aantal mogelijkheden.

  • Ben je in loondienst; Via de Arbo-dienst van je werkgever

    In het kader van de Wet Verbetering Poortwachter zijn werkgevers, na overleg met de bedrijfsarts, vaak bereid om de kosten van een coachtraject te vergoeden. Je moet denken aan het voorkomen van een burn-out of langdurig ziekteverzuim. Neem voor meer informatie contact op met de bedrijfsarts of de Arbodienst.

  • Ben je in loondienst; Via je werkgever

    Een werkgever heeft vaak een opleidingsbudget per medewerker gereserveerd. Een coachtraject wordt vaak als meer effectief ervaren dan een cursus en is vele maken goedkoper. Als het gaat om effectiviteit en het hervinden van plezier op de werkvloer is het dus interessant bij je werkgever, je leidinggevende of personeelszaken navraag te doen. 

  • Scholen aangesloten bij VOTA

    VOTA  ( Voortgezet Onderwijs Twente en de Achterhoek) is een samenwerkingsverband van zeven zelfstandige VO-schoolbesturen en een school voor middelbaar beroepsonderwijs: De Waerdenborch, OSG Hengelo, Stichting Carmelcollege, Het Erasmus, Het Stedelijk Lyceum, Het Assink lyceum, het Staring College en ROC van Twente (mbo).


    Werk je op een van deze scholen en wil je een coachtraject starten? Ga in gesprek met jouw leidinggevende en/of een medewerker van P&O. Bij akkoord wordt jouw coachtraject door VOTA vergoed. 


    Meer informatie vind je op https://vota.nl/vitaliteit


  • Wordt mijn wandelcoachtraject vergoed door de zorgverzekeraar?

    Een vraag die ik vaak krijg. 


    Het antwoord daarop is: nee, helaas niet. Maar wat vaak wel mogelijk is, is gebruik maken van jouw persoonlijk ontwikkelbudget.


    Veel werkgevers/ bedrijven hebben per werknemer een bedrag gereserveerd dat je mag besteden aan opleiding en persoonlijke groei. Het maakt voor jou immers je werk leuker en je gaat er ongetwijfeld beter door functioneren. Met zo'n sterk argument zul je jouw leidinggevende zeker kunnen overtuigen.  


    Vraag er eens naar bij jouw werkgever of leidinggevende.

  • Voor leerlingen/studenten en hun ouders; via het PGB

    Wie komt in aanmerking voor PGB?

    Iedereen die door ziekte, ouderdom of handicap extra zorg nodig heeft kan een persoonsgebonden budget aanvragen. Je moet dan een indicatie hebben van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Zij beoordelen of je zorg nodig hebt, wat voor zorg en hoeveel zorg. 


    Kinderen onder de 18 jaar met een psychiatrische aandoening (te denken valt aan handicap, autisme, hechtingsstoornis) worden door Bureau Jeugdzorg beoordeeld (en dus niet door CIZ).


    Wat kan met het PGB?

    Met het PGB kun je verschillende soorten zorgfuncties inkopen, waaronder persoonlijke verzorging, verpleging, activerende begeleiding, ondersteunende begeleiding en tijdelijk verblijf (logeeropvang). Bij het zorgkantoor moet je schriftelijk verantwoording afleggen over je uitgaven (aan de hand van facturen). Hoe vaak dat moet hangt af van de hoogte van je PGB. Hier bestaan ook verantwoordingsformulieren voor.


De relatie tussen natuur en gezondheid.
Er is veel onderzoek gedaan naar het effect van de natuur en wandelen op de gezondheid. Hieronder vind je een aantal links naar natuur- en coachgerelateerde websites. 
Wil je meer weten over het effect van de natuur, een groene omgeving en het buiten zijn op de mentale, fysieke en sociale gezondheid van mensen? Hieronder vind je een aantal links naar natuurgerelateerde websites.

Het Coachbureau -> wandelcoach.nl, over wandelcaching en opleidingen. Zelf heb ik hier ook de opleidingen wandelcoach, @Register Wandelcoach en Puur Coachen gevolgd.

Buitendokters -> website van de Buitendokters, over het verbinden van natuur met gezondheid.

IVN -> pagina over natuur en gezondheid van de website van IVN natuureducatie.

Nature For Health-> Een website met een groot aanbod van initiatieven en activiteiten die natuur en gezondheid met elkaar verbinden.

WUR -> Wageningen universiteit en research. Onderzoek naar de relatie tussen natuur en gezondheid.
Share by: